Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2011-05-05

(62) Akron, OH, lietus, šlepetė

2011-05-04 Mindaugo laiškas su radiniu:
Šiandien tokia nyki diena – lyja, šalta ir nemalonu. Bet vis tiek norisi išbėgt per pietų pertrauką iš darbo ir ką nors pamatyt. Taigi šiandien vaikščiojau amerikoniškai – neišlipdamas iš automobilio. Ir netikėtai radau šią šlepetę. Turbūt batavimo talentas priklauso nuo naudojamų priemonių – šiuo atveju, automobilio, nes net fotografavau per automobilio langą.
Viskas vyko čia.

Dabar net įdomu pasidarė, nes googlemaps rodo esant namus ten, kur jų jau nėra. Net nebūčiau pagalvojęs, kad ten namai stovėjo.
Lygiai taip pat googlemaps rodo nesamus namus Ukmergės 127 ir 129, Vilniuj, nors ten tik apleistą sodą radau ir išvietę. Batautojo radiniai iš to sodo čia.

2 komentarai:

  1. Kaip suprantu, batauti – tai rinkti batus, t. y. nepalikti ten, kur jie buvo (ir išmesti tikriausiai?)
    O čia batautojas net iš automobilio neišlipo.
    Ar batauti – tai pamatyti, nufotografuoti ir nueiti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, pamatyti, nufotografuoti ir nueiti. Jei žmogus pradėtum tempt tuos radinius namo – bemat pribatintum visą butą.

    AtsakytiPanaikinti