Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2014-09-02

(167) Pora iš Ohio valstijos parko

o kaip (greičiausiai) jis bėgo toliau? negi basas?
Mindaugo el. laiškas (senokai berašė/besiuntė; vis šį išmintingą ir kūrybingą žmogų prisimindavau; be jokios konkrečios priežasties):
Sveikas, Virgi,
Va išvažiavom truputį pailsėti vienai dienai, tai suradau šią pamirštą porą, bedžiūstančią saulėje.
Mohican creek state park, 2014-09-01.
Sėkmės
Ačiū už kolekcijos papildą ir už palinkėjimą (batavimas yra tapęs mano hobby tikrąja to žodžio prasme; anksčiau tokio malonumo neturėjau, nerinkau nei pašto ženklų, nei degtukų dėžučių, nei garsenybių nuotraukų, nei pan.).

--------------------

P.S. Kartais ateina minčių, kad reiktų internacionalizuot batautojų sąjūdį, bet iškart apninka abejonės: gerai, pradėt (angliškai kokį kreipimąsi surašyt) galima būtų; o jei imtų rastis batautojų geometrine progresija? Su monokultūriniais batautojais, kurių, na, ne daugiau negu 20, dar sugebu vargais negalais komunikuot, o jei jų kelios dešimtys? Kaput. Sekretorės ar sekretoriaus tai juk nepasisamdysi... Kita vertus, pagrindinio tinklaraščio tikrai nenoriu užmesti. Tad: telieka, kaip yra. Nebent: imtų ir atsirastų žmogus, kuris norėtų globalizuot batavimą ir būtų pasirengęs tam skirt gabalą savo laiko.

2 komentarai:

  1. Sveikas, Virgi,

    Dėkui už tai, kad prisimeni ir už žodžius.
    Kultūrinis paaiškinimas: batai šie, iš tiesų, yra skirti maudymuisi, braidymui. Čia upių ir ežerų dugnai gana akmenuoti ir be tokių batų į juos lipti nepatartina. Taip, kad niekur niekas nebėgo basas. Kitas daiktas spalva greičiausiai rodo, kad šie batai priklausė moteriškei. Šiuo požiūriu Amerikiečiai gana griežtai prisižiuri save, ypač Ohajuje.
    Galiausiai apie batavimo multikultūriškumą - kažkada bandžiau sudominti vieno fotografų puslapio lankytojus, bet tai nebuvo niekaip nepriimta - jokios reakcijos. Ta reakcija, kuri buvo išreikšta labiausiai apibrėžčiau kaip nesupratimą, kad tai gali būti pagaulus užsiėmimas.
    Be to, žinoma tai užims daug laiko ir būtų liūdna jei užmestum pagrindinį tinklaraštį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už paaiškinimus, Mindaugai.
      Matai, net nepagalvojau, kad batai gali būt skirti braudyti, tuolab maudytis. O dėl spalvos – po paskutinio pasaulio futbolo čempionato susidariau įspūdį, kad ir vyrai nebebijo nei raudonų, nei geltonų :)
      Dėl batavimo plėtros: atsimenu tą Tavo bandymą; išties, bent jau tie, kurie mėgino reaguot, regis, nepagavo esmės. Telieka viskas kaip yra. Svarbiausia, kad mums retkarčiais būna smagu: o! batas!!!
      Sėkmės

      Panaikinti