Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2011-08-16

(83) Welcome to NC! Ir čia bataut galima

Dar viena Mindaugo padovanota šlepetė – šįkart iš Šiaurės Karolinos:
[...] atostogavau praeitą savaitę ir neieškodamas vis tiek radau šlepetę. O palikta buvo ji šalia jūros vėžliukų lizdo. Jie labai JAV valdžios saugomi, dėl to visur pažymėti, kad žmonės nepultų kasinėti. Bet šlepetes, atrodo, palikti galima. Viskas vyko čia.
Šita, jei gerai suskaičiavau, jau septinta. Ačiū, Mindaugai! Generalinio USA šlepetautojo titulas Pačiam priklauso. Ankstesnės: šešta, penkta, ketvirta, trečia, antra, pirma.
Atsidėkodamas išsiunčiau pastebėtuosius „33“ jo pasimetusių skaičių kolekcijai (tarpžemyniniai mainai!).
P.S. Ką ten pradžioj iškando —vg—, cituodamas lydlaiškį? Pirmąjį sakinį: „Tikiuosi, vasara Tau dar nesibaigė ir dar spėji pats išbėgt pabataut. :)“ Bataut pradėjau grybaudamas, tad didžiausias viltis sieju su rudens savaitgaliais. Bus grybų – bus ir batų :)

2 komentarai:

  1. Anonimiškas2011-08-22 16:06

    Bet juk rasti grybą daug linksmiau negu batą ar litą. Gal kas atsiųs ir kokį neįprastoje vietoje augantį grybą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, bato su litu tikrai nelyginčiau, o batą rast ten, kur jie neauga, – tikrai linksma! Kartą paragavęs, negali sustot:)

    AtsakytiPanaikinti