Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2015-09-30

(202) Seniai palikti ir sulyti

Praeitą šeštadienį prie Žingių pilkapyno, kur radau tą basučių porą, buvom stabtelėję (lyg ir pagrybaut) važiuodami iš Danilavos į Purviniškius; tada, planavom, per Dubingių mišką iki kelio Joniškis–Dubingiai, pasukam kairėn etc.
Bet stabtelėjom dar kartą neprivažiavę Purviniškių: per mišką eina aukštos įtampos linija, po ja iškirsta, o teko girdėt, kad šįmet grybai dygsta būtent visokiose laukymėse, palaukėse ir pan.
Beeinant ta iškirsta juosta, kairėj tokią lyg ir daubą pamačiau (kartais tokiose vietose mėgsta dygt lenkiški baravykai – xerocomus badius); deja, baravykų neradau, bet va batų – visai nemažai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą