Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2021-06-04

(405) Žvėrynbačiai

Vakar prieš pusiaunaktį gavau Gabrielės laišką:
Labas vakaras,
Kažkaip taip nutiko, kad radinys mano telefone gulėjo beveik visus metus – nuotraukos darytos 2020-08-11. Kęstučio g., Vilnius. 















— Dėkui, Gabriele; aišku, nesinori, kad radinys liktų telefone, kuris po tam tikro laiko taps labai senas ir keistinas kitu, naujesniu. — Pamatęs Jūsų laiško antraštę „Labai senas radinys“, pagalvojau: na, mažiausiai 5-erių metų senumo, jei labai senas, o pasirodo, tik metų; laiko suvokimas skirias priklausomai nuo suvokėjo amžiaus? – taip spėčiau.

5 komentarai:

  1. Visgi senumas turbūt ne nuo suvokėjo amžiaus priklauso (bent jau ne visada). Rastum penkerių metų mūro sieną - būtų visai nesena (bent kokio šimto metų reikėtų, ar ne?), o va jei rastum penkerių metų senumo mišrainės bliūdą... atsiprašau už neestetišką vaizdinį. :) Arba: dar nesenas žmogus gali būti jau senas batautojas.
    Manyčiau, kad radinio nuotrauka, kokias būni pratęs išsiųst tą pačią dieną ar bent savaitę, po metų jau išties laikytina labai sena.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Unknown yra Anita. Virgi, Tavo blogas atsisako mane atpažinti. (Prisistačiau!)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už pasvarstymą, Anita. Regis, galiu įvardint prasilenkimo tašką skaičiuojant laiką šįkart. Gabrielė turėjo omeny, kad labai seniai tupi tos nuotraukos telefone neišsiųstos (ne-išsiuntimą turėjo omeny), o aš reaguodamas – radimą tų batų, mat yra rastų daug seniau. Skirtingus laikus turėjom galvoj, todėl skirtingai ir skaičiavom. — Kiek tų laikų, ir išvis – ar tai ne mūsų susigalvojimas, kad lengviau orientuotis būtų?

      Panaikinti
    2. Oi, Virgi, makaluot liežuviu (klaviatūra) apie laiką baisu ir pradėti, tema - ištisinis įdomybių lobynas, visokių yr jo skaičiavimo būdų, kad ir nelinijinis, tarkim. Bet tam jau reikėtų geros kompanijos ant andainykščio bendrabučio laiptų ar ko panašaus. :)

      Panaikinti
    3. Teip teip, Anita. Gera kompanija tik galvoj besusirenka :)

      Panaikinti