Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2022-08-08

(464) Dvi Vilniaus poros

Kol buvau nusitolinęs nuo kompiuterio, coll. Donata net du laišku atsiuntė.
VII 27 atkeliavęs:
Sveikas, vis dar atostogaujantis Virgi.
Rusija, kaip žinai, viskuo mums grasina, bet Vilniaus gyventojai nieko nebijo. Ekonominė krizė jų irgi dar nepalietė. Va iš tokių dar visai gerų batų kažkas prie pat mano Kalvarijų 158 išsispyrė ir toliau nubėgo basom. Sako, Rusijos ir krizės akivaizdoje taip palakstyti sveika. Labai ramina nervus.
Kitą siuntinį gavau VII 30:












Virgi, ilgus mėnesius nemačiau pa(nu)mestų batų. O dabar vis porom. Čia šiandien Kosciuškos gatvėj, netoli Dizaino muziejaus. Jau žole pradėję apaugti.

— Ačiū, Donata, kad neužmiršti net ir dingusio iš akiračio, tiesa, ne per ilgam, tik 26 d.d.; dar ne suvis.

P.S.
(VIII 11) Su antra Donatos užfiksuota pora atsitiko tokia istorija. — Kai grįžau po atostogų (antradienį), coll. Augustinas papasakojo važiuodamas į darbą Arsenalo gatvėj ties pastatu nr. 3, kur LNM eksponuoja archeologinius radinius, tarp siaurojo šaligatvio šalia važiuojamosios dalies ir plačiojo matęs batų porą. Tik matęs; per google/maps/street view tikslią vietą parodė.
Trečiadienį iš ryto aplankiau nurodytą vietą. Išties – prie liepos batų pora. Tik savo akim pamatęs supratau, kad tai ta pati pora, kurią Donata jau subatavo. Na, jei jau matau, tai dar ir užfiksuosiu. Kad ir antrąkart. 


Beje, regis, batai per tą laiką šiek tiek padėtį pakeitė?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą