Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2022-11-14

(500) Šios šlepetės ne eilinės, šios šlepetės vėlininės

Vidas M. vakar atsiuntė:
Sveikas.
Štai ką pavyko subatauti prieš pat Vėlines, dėkui nuotraukoje matomam vedliui, kuris išsivedė mane paklajoti po kitą žemyną. Kokį? Bus aišku iš maršruto. Ilgai klaidžioję užsukome į neregėtai jaukią, tautine dvasia tiesiog alsuojančią uzbekų užeigėlę. Iš ten – tiesiai į turkų kebabinę. Vos per kelis žingsnius nuo šios – restoranas Ararat. Galiausiai, jau kiek ir pailsę nuo kvapų bei įspūdžių gausos, prisėdome chačapurinėje, pasimėgavome naminiu vynu ir chinkala po pseudoPirosmaniu. Po to dar užėjome indiškus šalikus, bet buvome gerai įkaitę (ne ta prasme), užėjome persiškus kilimus, bet mes prie kilimų nepratę, tad verčiau pasirinkome kavinukę, praeityje garsėjusią egzotišku pavadinimu КПСС. Nieko bendro su tа prakeikta nusikalstama organizacija. Santrumpa anais laikais būdavo dešifruojama šitaip: Кафэ Пхотив Стахый Синагога.

Šiltų batų,
V.









— Dėkui, Vidai! Ir lietuviškai išeina KPSS – Kavinė Priešais Senąją Sinagogą.
Vietoj atlygio už kolekcijos papildą, įrašo pavadinimą pasufleravusi citata iš pokalbio su Jonu Strielkūnu:
Kai [Literatūros ir meno redakciją] iš rašytnamio išvijo, ilgai dirbome Pylimo gatvėje, tada lakstydavome į kavinę, pramintą „KPSS“ – „Kafe protiv staroj sinagogi“ (juokiasi). Kaip tik buvo Lenino gimimo šimtosios metinės [1970-ti] – minėtoje kavinėje skanduodavome: „Šis gėrimas ne eilinis, šis gėrimas lenininis!“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą