Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2023-05-22

(524) Kabikai prie kino ir pora porų

Vilma šeštadienį atsiuntė:


Laba diena,
dalinuosi pirmiausiai kolegos Dainiaus trofėjumi, subatautu balandžio 28 d. tarp filmo pagal šiek tiek ir vilniečio Leopoldo Tyrmando romaną ir pasivaikščiojimo po pavasarinį Vilnių. Pora suvarstomų, rods, moteriškų batų, kabojo kleve tarp „Vingio“ kino teatro ir stotelės. Kadangi buvo sunku atsispirti batavimo pagundai, į medį nukrypo iš karto pora (telefonų) fotokamerų, siunčiu ir akylojo Dainiaus, ir savo nuotraukas.






— Dėkui, Dainiau ir Vilma, už kolekcijos papildą!




Vakar paskelbiau kabikus, o šiandien atkeliavo papildymas – dar Dainiaus radinių:
Kolegai Dainiui ir toliau sekasi, gegužės 13 d. vėlyvą vakarą jis Šeškinėje, Čiobiškio gatvėje subatavo dar porą porų. Perfrazuodama kupiškėnišką akatautoj! [maždaug: ohoho!], tegaliu tik su pasigėrėjimu apibendrinti: abatautoj! Viliuosi, kolega šias basutes subatavo pakeliui nuo vienos šeimininkės prie kitos.

Su gerais bat-linkėjimais -- VilmaB.
— Dar kartą abiem ačiū!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą