Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2023-08-26

(549) Miškobatis

Vakar atkeliavo Žanetos siuntinys:
Laba diena, Virginijau,
Antradienį, rugpjūčio 23 dieną, miškas netoli Byliškių (Kazlų Rūdos sav.) mus pasitiko ,,mojuodamas“ dar vienu batautojų trofėjumi. Vos paėjus keletą žingsnių nuo mašinos pamačiau kyšantį batą. Pirma mintis buvo: gal grybautojas koks užvirto ,,musmirę kandęs“. Arčiau priėjusi pamačiau, kad tai tik batas labai gražiai ,,išeksponuotas“ (padžiautas), samanėlėm apkaišytas, tik ir laukia fotosesijos 😄
















— Ačiū, labai įspūdingas kolekcijos papildas! Kaip suprantu, šito miškobačio neišeina vadint radiniu, nes ieškot nereikėjo, pats į akis lindo, – ir kaip tokį akiplėšą pavadinus? Joks tikslus žodis taip staigiai neateina į galvą.

2 komentarai:

  1. Na jis, kaip ir radinys, gana giliai miške ir ne visai prie tako ,,išdygęs" 😄

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sutinku: kaip ir radinys, bet – ne visiškai :) giliai miške, bet nesislėpė [kad ir už nuvirtusio medžio], tarsi norėjo būt atrastas; kaip filologas, vis už žodžių reikšmių atspalvių užkliūvu. Aišku, juokai visa tai.

      Panaikinti