Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2023-08-27

(550) Pievobatis

Šiandien iš ankstaus ryto atkeliavo džiugus Karolinos laiškas su priekabais:
Laba diena, Virginijau,
vakar buvau žygyje Kauno marių regioniniame parke. Visas tas gamtos grožis – didžiulė atgaiva kūnui ir sielai. O rastas batas – vyšnaitė ant torto. Beje, rastas tuomet, kai žygio vedlė pasiūlė nusukti nuo keliuko ir paeiti iki vandens.
2023.08.26, Kauno marių regioninis parkas


— Dėkui, Karolina, už laiško pabaigoj esančius žygeiviškus linkėjimus. Savaime suprantama, už kolekcijos papildą irgi ačiū! Ech, pasiguosiu: vakar teko paplaukt 10+ km Širvinta, nuo Liukonių malūno pradėjom; vilčių turėjau; deja, šiukšlę (tuščią plastmasinį butelį), ir tą tik vieną pastebėjau, ką jau ten koks plūduriuojantis ar žolėse įstrigęs batas; priežastis neradybų, manau, štai ši: vanduo nusekęs, baidarės retai verčias, tad batą pamest – jokių šansų.
P.S. Šitas Karolinos atvejis – dar vienas įrodymas, kad pamokymas nemesk kelio dėl takelio tinka tik tam tikrais atvejais (pvz., jei nenori pasiklyst), o jei nori ką nors rast – verta mest kelią dėl takelio arba išvis pasukt kur akys veda.

3 komentarai:

  1. Jei pieva mieste - pievabatis (liepos 23), jei gamtoj - pievobatis? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nežinau, ką pasakyt – gal: įvairovė gražiau už vienodybę? :)

      Panaikinti
  2. P.S. Beje, pačių nuostabiausių dalykų (ne batų :)) yra tekę rast kaip tik pasiklydus.

    AtsakytiPanaikinti