Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2011-06-12

(69) Krasnuchinis vorų mylimasis

Šiandien iš pagarbos prieš trejus metus mirusiam žmogui nuėjau į mišias Dievo Apvaizdos, Švč. Jėzaus Širdies parapijos bažnyčioj (ant apsidės patupdytą angelą reiktų nupraust). Kai kunigas per pamokslą apie šv. dvasią griebėsi pavyzdžių – šešiolikmetė pastojo dėl to, kad buvo nereliginga, esą šv. dvasia ją nuo to būt apsaugojusi, – neištvėriau, išėjau. Pasivaikščiot (iki mišių pabaigos).
Radinys šalia extransformatorinės [?; rimta, plytinė, pastatyta šalia, bet kas tada čia per daiktas? su įspėjimais: atsargiai, įtampa!; žr. vaizdą dešinėj], stovinčios sankryžoj už kokių 50 m nuo bažnyčios, netoli vaikų darželio „Viltenė“:























P.S. Prie bažnyčios durų priklijuotuose skelbimuose mišių laikas ir laikas, kada galima susitikt su kunigu klebonu, nurodytas dviem kalbom: LT ir PL; ir ačiū Dievui, pagalvojau, kad to nežino LNK šou „Aš myliu Lietuvą“; kai pamačiau, kaip jie (leeetuviai) akmeniu kala lietuvišką gatvės pavadinimo lentelę ar ne Eiškiškėse [?], viskas tapo aišku: primityvizmo adoracija – akmeniu knežinkim tai, ką mes manom esant „blogį“.

4 komentarai:

  1. Idomiai naujas kataliku baznycios poziuris i kontracepsija :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, kiek suprantu, kiekvienas kunigas – kūrėjas „gąsdintojas“ (arba ne).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galvojau pažiūrėsiu vieną "Aš mylių Lietuvą" seriją, kad suprasčiau, ko čia taip visi pyksta. Neištvėriau 15 min.

    AtsakytiPanaikinti