Dėl žodžių ir darbų 2010-08-10

Dėl žodžių ir darbų (2010-08-10): Aišku, LKŽ nėra žodžio batauti. Bet galima imtis tokios veiklos. O jai įvardinti reikia žodžio.
Jei bent keli grybaudami ne tik uogaus, bet dar ir bataus, atsiras šansas gyvuot ir žodžiui.
Užfiksavus batą miške, šalikelėj ar dar kur nors, galima jį pasiimt į namus ir imtis asambliažą kurti. Jei seksis, ir parodą surengti.
Eksponuot ant grindų. Batavimas įgautų aukštesnį statusą, gal net A.A. dėmesį atkreiptų. Ir prasivertų vartai istorijon ir žodynan.
Bet visai gana tik nufotografuot batą, likusį be šeimininko, pasimetusį, – ir išsiųst el. paštu vgasiliunas@gmail.com.
Ir batautojo nekrologo pavadinimas aiškus: „XY padžiovė batus“. Skambù.

2020-06-22

(366) Sumestinė pora


Praeitą pirmadienį, VI 15, grįždamas namo iš darbo, perėjęs Žirmūnų tiltą, žiūriu, prie stulpo – pora: pradžioj pamaniau, kad tikra, bet, pasirodo, ne – skirtingų porų po vieną, nors abu juodi.
Beje, buvo kilus pagunda patraukt tą mėlyną maišą, kad negadintų vaizdo, bet pasakiau sau griežtai: ne, nevalia „gražint“, nevalia nieko judint – tokia taisyklė: tik užfiksuoti.




P.S. (2020 VII 3) Vakar gavau coll. Donatos el. klausimą su priekabu:
Ar nusifotkinai praeidamas batą prie Žirmūnų tilto?
Atsakiau, kad nusifotkinau dar kai du buvo.
Bet kur tas vienas dingo? — Kad kas pasiėmė, beveik nerealu, – na kam žmogui vienas batas? Vienakojis, sakysit? Nežinau, tikimybė beveik nulinė. Nepatikrinta versija: matyt, kas nors nuspyrė nuo šlaito apačion, kur (ant šaligatvio stovint) nesimato.
[Apžiūrėjau grįždamas namo – nėr to kito bato: dingęs.]

P.P.S. (2020 VII 25) Ne tik vienas dingęs, likusiojo raištelio nelikę, – Anita su Vidu pastebėjo ir pranešė. Vadinas, kažkas su protu sumestinę porą išskyrė, jei dar ir batraištį atsarginį išsivėrė ir pasiėmė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą